About us

About us

Over Bart & Janiek

Ik ben geboren en opgegroeid in Ruurlo, mijn ouders of familie hebben eigenlijk geen enkele affiniteiten met de horeca maar toch was ik vanaf jongs af aan eigenlijk alleen maar bezig met koken en bakken. Daarom was ik vastberaden op jonge leeftijd een bijbaan in de horeca te zoeken. Via via kwam ik binnen bij de Tuinkamer in Ruurlo, een ambachtelijke keuken met een klassieke Franse keuken. Vanaf het eerste moment dat ik de keuken instapte voelde ik dat dit hetgeen was waar ik me thuis voelde en waar mijn passie lag. Ik heb eigenlijk altijd wel op hoog niveau gewerkt en de collega’s en werkmentaliteit trok me daar het meest in aan, iedereen staat stuk voor stuk klaar om het maximale uit henzelf te halen om de gasten zo goed mogelijk te verzorgen.

 

Het gene wat ik van jongs af heb meegekregen vanuit mijn ouders is dat je als je iets wil je ervoor zal moeten werken. Dit is eigenlijk altijd mijn levensmotto en ik geloof er heilig in als je iets met de volledige overgave doet en er alles aan doet het onmogelijke mogelijk is.

 

Zo liep ik er wel eens bijvoorbeeld tegenaan dat ik iets nog niet zo goed kon of het niet helemaal lukte, dan ging ik s avonds na het werk bij mijn moeder de koelkast leeg plunderen om te oefenen totdat het me wel lukte en zorgde ik dat ik het de volgende dag wel kon.

 

In mijn persoonlijkheid en keuken staan eerlijk en puur centraal. Puur in de normen en waarden maar ook in de smaken en eerlijk als in de producten moeten voor zich spreken en ieder moet kunnen zeggen en denken wat hij of zij wil.