Eten

The_Church_opening_114

Wine & dine in Heaven

Kijk je omhoog, dan glijdt je blik via het orgel en zwevende hotelkamers naar de plafondgewelven en de monumentale kroonluchter. Onder de blauwe hemel van The Church zijn een luxueuze lounge & cocktailbar en het restaurant ingericht. Stemmig omlijst door een mix van up-to-date interieurdesign, glas-in-loodramen en kingsize muurschilderingen in street art stijl. Langs de wanden kun je op comfortabele banken en zitjes borrelen en hapjes bestellen. En op vrijdag- en zaterdagavond serveert een DJ lichte loungeklanken bij je after dinner cocktail. Dit is the place to be van Arnhem!

The_Church_opening_150 (1)

Chef Bart Leussink

De keuken van Bart staat voor pure ingrediënten en kwaliteit. Niet te veel poespas maar verrassende smaakcombinaties. Elke bereiding wordt gedaan om het product beter naar voren te laten komen en de kwaliteit beter te maken. Er wordt veel met zuren, ingelegde groenten, umami en kruiderijen gewerkt. De technieken die gebruikt worden komen veelal uit de klassieke Franse keuken die in een modern jasje worden gestoken. In combinatie met de invloeden vanuit de Japanse en Oosterse keuken. De oprechte gastvrijheid die vanuit het hart van Janiek komt in combinatie met haar vakkennis wordt toegepast in het restaurant. Je voelt je meteen thuis.

Waar ben jij voor in de stemming? Schuif je gezellig aan bij de chef, aan chef’s table of kies je voor één van de ronde tafels waar je fijn met meerdere personen zit. Het is ook mogelijk om met je eigen gezelschap in een historische ruimte in de voormalige kerk te dineren, terwijl de chef privé voor jullie kookt. Bij private dining kookt de chef het menu dat voor jullie is samengesteld. Op zondag geniet je in The Church van een fantastische champagne brunch.

De menukaart bestaat uit een Chef experience menu met een keuze uit 6, 9 of 12 gerechten. Naast dit menu serveren we ook a la carte gerechten. De gerechten zijn klein en worden vlug achter elkaar geserveerd. Het menu is opgebouwd uit frisse smaken en verteerbare ingrediënten. Er wordt veel gebruik gemaakt van vis en schaal/schelpdieren. Als er vlees gebruikt wordt dan is het vaak in combinatie met frisse kruiden of in zuur ingelegde groentes. 

Tip! Elke zondag geniet je bij The Church van een sprankelende champagne brunch.

Wat vinden onze gasten?